MonChou taart
Deze taart heeft alle feestelijke smaken in zich. Zo bestaat deze MonChou taart uit een bodem van gingerbread, een topping van MonChou (dat is een soort roomkaas) en kersenvlaaivulling. Zo kun je letterlijk de kers op de taart zetten! Je zou eventueel ook nog lemon curd kunnen toevoegen, citroenrasp of amandelspijs. Er bestaan natuurlijk meerdere varianten op deze taart, zoals de MonChou taart met chocolade en karamel, of met bastognekoeken en bosbessen. Het is maar net waar je van houdt natuurlijk, maar een spektakel is deze taart zeker.
Brood
Voor het kerstontbijt- of brunch is het ook leuk om zelf brood te bakken. Er is immers niets lekkerder dan wakker worden met de geur van versgebakken brood… Zelf een brood maken lijkt lastig maar hoeft dat niet per se te zijn. In dit recept heb je namelijk slechts een broodmix nodig, margarine, maanzaad, sesamzaad, cherrytomaatjes en wat water. Het belangrijkste bij het bakken van een brood is dat het deeg op de juiste manier bereid wordt en dat de temperatuur en tijd goed in de gaten worden gehouden. Het leuke van dit recept is dat het in de vorm van een kerstboom gemaakt kan worden!
Leave a Comment